Psycholoog Leiden

Praktijk van Natalie Spierings
bg

Tarief en vergoedingen

De tarieven voor therapie bij Psycholoog Leiden voor 2022 vind je hieronder. Je hebt geen verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist. Je kunt zelf een afspraak maken. Momenteel is er geen sprake van een wachtlijst.

Tarief particulier

  • Intakegesprek (50 minuten): kosteloos
  • Vervolg consult psychosociale therapie of coaching (50 minuten): € 95,00
  • Vervolg consult psychosociale therapie of coaching (80 minuten): € 142,50
  • Consult EMDR: € 89,00

Een sessie duurt 50 (kort) of 80 minuten (standaard). EMDR kan soms langer dan een sessie duren (na 50 minuten wordt er dan per 30 minuten berekend).

Tarief zakelijk

Wanneer sessies via je werkgever verlopen of mijn hulp door je werk vergoed wordt, ben ik verplicht BTW in rekening te brengen en geldt het tarief voor zakelijke klanten:

  • Consult psychosociale therapie, counselling of coaching: € 110,00 (ex. 21% BTW)
  • Consult EMDR: € 135,00 (ex. 21% BTW)

Vergoeding

Doordat ik ben aangesloten bij de ABvC en het RBCZ is een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Mijn sessies vallen onder de noemer alternatieve- of psychosociale zorg. De mogelijke vergoeding en de hoogte daarvan zijn dus afhankelijk van de specifieke dekking en voorwaarden van jouw eigen zorgverzekering.

Op de volgende pagina van de website Zorgwijzer Overzicht Vergoedingen vind je een actueel overzicht van vergoedingsmogelijkheden voor mijn hulp. Daarnaast kun je informeren bij je werkgever, uitkeringsinstantie of gemeente (in geval van WMO of PGB) in hoeverre vergoeding mogelijk is.

Consulten worden dus echter niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit heeft echter als voordeel dat het eigen risico niet eerst wordt aangesproken.

Wijze van betaling

Je ontvangt van mij een factuur per e-mail. Deze wordt tweemaal per maand verstuurd en alle gehouden sessies uit de betreffende periode vind je hierop terug. Betalen kan vervolgens per bankoverschrijving. Wanneer je deze factuur indient bij je zorgverzekering ontvang je mogelijk een deel van de gemaakte kosten terug.

Afspraak annuleren

Het kan voorkomen dat je een afspraak moet afzeggen omdat er iets tussendoor is gekomen. Graag dit tenminste 48 uur tevoren bij mij aan te geven, anders ben ik genoodzaakt om alsnog € 50,00 in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd.

Psycholoog Spierings in Leiden

Natalie Spierings

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen