Psycholoog Leiden

Praktijk van Natalie Spierings
bg

Psycholoog Natalie Spierings - Even voorstellen

psycholoog Leiden Natalie Spierings

Hallo, leuk om zo kennis te maken. Mijn naam is Natalie Spierings en naast psycholoog en EMDR-therapeut ben ik moeder, vriendin en partner. Aspecten in mijn leven waar ik veel plezier uit haal.

Zoals ieder mens heb ik ook zo mijn uitdagingen gekend. Ik noem het nu bewust uitdagingen omdat ze een plekje hebben gekregen en ik er een positieve draai aan heb kunnen geven. Naast mijn psychologische kennis vanuit de opleiding kan ik dus ook ondersteuning bieden dóór de ervaringen die het leven mij heeft gebracht. Dit zorgt er bijv. voor dat cliënten voelen dat ze niet gek zijn, dat hun gevoelens normaal zijn ook al voelt het niet zo en dat er licht aan het einde van de tunnel is. Er is echt begrip voor jouw verhaal.

Mijn passie voor dit vak

Al jarenlang doet de mens mij verwonderen. Wat maakt dat twee kinderen uit hetzelfde gezin totaal anders reageren op het dagelijkse leven? Dat de één voor zijn gevoel alleen maar vastloopt en de ander excelleert? Of wat maakt het dat we soms niet in staat zijn dingen los te laten? Dat we achtervolgt blijven worden door die ene emotionele gebeurtenis of worden nagejaagd door die ene gedachte. Of hoe kan het dat we iets heel goed weten maar dat we qua gedrag rondjes blijven lopen en niet uit de vicieuze cirkel komen?

Ik vond dit reuze interessante vraagstukken en al snel was duidelijk dat het vakgebied psychologie de juiste keuze voor mij was. De opleiding hiervoor heb ik met veel plezier en succes voltooid en sindsdien heb ik nog meer verdiepende studies opgepakt en afgerond.

Vanuit mijn praktijk aan huis richt ik mij op psychosociale hulpvragen. Van het omgaan met de dagelijkse stressoren tot en met overspannenheid, burn-out en re-integratie. Al snel merkte ik aan sommige cliënten dat enkel inzichten in het probleem krijgen, hulp-oefeningen en handvatten niet voldoende was. Met behulp EMDR is de praktijk uitgebreid waardoor ik ook men kan helpen met verscheidende angsten en/of (jeugd)trauma’s.

Ik ben nooit uitgeleerd, mijn drive hierin zijn mijn eerdere, huidige en toekomstige cliënten. Daar komt bij dat het ook een vereiste is van de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten, waardoor mijn diensten gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wat kenmerkt mijn aanpak?

Transparantie, warmte, vertrouwen, je thuis voelen en je gehoord en gezien voelen zijn aspecten die voorop staan in mijn praktijk aan huis. Zo is er ruimte om te zijn wie je bent. Daarbij vind ik het belangrijk dat jij als expert wordt gezien. Dat betekend dat jouw ervaring, gevoel en perspectief gehoord en gezien mag worden. Tranen, diep verdriet, schuld, schaamte en je grootste angsten. Alleen dan is het mogelijk om te groeien en jouw hulpvraag te bereiken. Tijdens het bereiken van jouw hulpvraag kijken we naar wat er mogelijk is binnen jouw kaders en dit oplossingsgericht, concreet en praktisch in te richten.

Vaak is het belangrijk om tot de kern van jouw hulpvraag te komen; wat zit er daadwerkelijk onder. Dit biedt onder andere nieuwe inzichten en andere perspectieven. Om jou het beste te helpen in jouw hulpvraag streef ik ernaar om jou praktisch, concreet en oplossingsgericht te ondersteunen. Meerdere wegen leiden naar Rome, is mijn overtuiging. Het kan zijn dat het een niet voor jou werkt maar het ander wel. Dat maakt dat ik altijd kijk naar wat bij jou het beste past. Dit is mogelijk omdat ik thuis ben ik meerdere soorten therapie-vormen; o.a. counselling, ACT, positieve psychologie, coaching, oplossingsgerichte therapie en EMDR.

Wees welkom

Als je graag samen met mij aan de slag gaat, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn en ben doorgaans in staat om op korte termijn een eerste afspraak in te plannen.

- Natalie

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen