Psycholoog Leiden

Praktijk van Natalie Spierings
bg

Hoe ziet een traject er doorgaans uit?

Kennismakingsgesprek

Het is belangrijk dat we starten met een kennismakingsgesprek. Deze is uiteraard kosteloos en vrijblijvend en duurt zo'n 30 minuten. Wanneer deze gepland is, ontvang je een intakeformulier. Aan de hand van dit formulier kan ik tijdens dit gesprek een goede inschatting maken of ik de juiste zorgverlener ben voor jou. Daarnaast is het tijdens onze kennismaking natuurlijk net zo belangrijk dat jij al jouw vragen kan stellen en ervaart of je een klik voelt met mij. Pas hierna zal het de start van het traject worden ingepland.

Voorafgaand aan het kennismakingsgesprek hebben wij kort telefonisch contact, zodat ik alvast je eerste inhoudelijke en praktische vragen kan beantwoorden. Ook kan ik dan direct een snelle inschatting maken of ik jou kan helpen.

De consulten

In het eerste consult gaan we concreet aan de slag met jouw hulpvraag uit het intakeformulier. Deze sessies duren 50 minuten (in het geval van EMDR soms iets langer) en daarin kijken we samen wat er nodig is om je doelen te realiseren of een volgende stap te kunnen maken. Vervolgsessies bouwen hier logischerwijs op voort. De voortgang van het traject houden we continu samen in de gaten, zodat we waar nodig of gewenst tussentijds kunnen bijsturen.

Duur van het traject

Omdat iedere vraag en ieder persoon uniek is, is het vooraf niet in te schatten hoeveel sessies er exact nodig zijn. Voor de ene persoon is één goede sessie al voldoende, voor de ander is een langer traject nodig. Vaak zijn er meerdere sessies benodigd om verandering aan te kunnen brengen in gedachten en gedragspatroon. Soms kan het zijn dat je specialistischere hulp nodig hebt; dit bespreken we dan en kijken we naar verwijsmogelijkheden. Jij blijft altijd zelf in controle voor wat betreft het aantal sessies dat je wilt doen, het maken van vervolgafspraken, etc.

Therapievormen

Ik beschik over kennis van en ervaring met verschillende psychologische therapievormen. In het eerste gesprek kijken we wat bij je zou passen en waar je voorkeur naar uitgaat. Therapievormen die ik inzet zijn o.a.:

 • EMDR
 • Psychosociale counselling
 • Cliëntgerichte therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Acceptance and Commitment Therapie (ACT)
 • Positieve psychologie
 • Coaching

Wil je meer weten over deze therapievormen en hoe we deze inzetten? Neem dan een kijkje op de pagina Therapievormen bij Psycholoog Leiden.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Psycholoog Spierings in Leiden

Natalie Spierings

 • Geregistreerd psycholoog
 • Afspraak op korte termijn
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen