Psycholoog Leiden

Praktijk van Danielle de Wit
bg

Ondersteuning bij zingeving

Zingeving biedt je betekenis waarmee je het leven en alle stressvolle situatie daarin aan kan en waardoor je jouw relatie met de wereld om je heen kleurt. Het geeft invulling aan de belangrijke vraag die bij ons allemaal weleens omhoog komt: Waarom?

Soms is het echter moeilijk om in het leven zingeving te zien of te ervaren. Dan gaat het verder dan een momentopname van twijfel of onzekerheid. Misschien heb je te maken met het overlijden van een dierbare of een slechte gezondheid of er zijn veel nare dingen op je pad gekomen. De oorzaak voor twijfels rondom zingeving hoeft echter niet enkel betrekking te hebben op jouw eigen persoon. Ook als we onze blik uitzoomen en naar de wereld als geheel kijken, zien we veel nare dingen; van oorlogen tot pandemie en van klimaatveranderingen tot ongelijkheid. Allemaal zaken die veel vragen en gevoelens van twijfel en verdriet kunnen oproepen.

Het is dus niet gek dat je soms je gevoel van zingeving kwijt bent. Dat je je even stuurloos voelt en niet bij machte bent om zelf het roer weer de goede kant op te zetten. Maar hoe krijg je die weer terug te midden van de moeilijke periode waarin je zit? En hoe behoudt je jouw zingeving wanneer bepaalde tijden veel stress geven?

Meldt je aan voor hulp bij zingeving

Je bent in mijn praktijk van harte welkom om jouw hulpvraag rondom zingeving en betekenis te onderzoeken. Samen kijken we naar de achtergrond van deze behoefte en zorgen we ervoor dat je weer met een goed gevoel en met optimisme de gewenste richting kunt kiezen in het leven.

Neem contact met mij op voor meer informatie


Tags: zingeving, twijfel, betekenis, coaching, leiden

Psycholoog De Wit in Leiden

Danielle de Wit

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen