Psycholoog Leiden

Praktijk van Natalie Spierings
bg

Therapie bij stress- en spanningsklachten

Een beetje stress is goed voor ons. Het helpt ons onder andere alert en gefocussed blijven. Onderzoek wijst zelf uit dat een gezonde dosis stress je prestaties verhoogd. Bij langdurige stress vallen de positieve aspecten van stress volledig weg. Je prestaties verslechteren evenals bijvoorbeeld je concentratievermogen. Stress kost veel energie waardoor je je ook heel erg moe kan voelen gedurende de dag. Tegelijkertijd kan het ervoor zorgen dat je ’s nachts de slaap niet kan vatten om dat je aan het piekeren bent.

Het is belangrijk dat er tegenover stressvolle periodes voldoende positieve, ontspannende en leuke dingen gepland staan. Hoe simpel dit ook klinkt, wordt dit in de praktijk vaak niet voldoende gedaan. Hierdoor blijven mensen soms maanden, zelf jarenlang onder stress staan. Uiteindelijk kan stress overslaan in overspannenheid en burn-out. Bij de een gebeurt dit sneller dan bij de ander, maar het belang van het (h)erkennen van stress is duidelijk.

Wanneer je bij jezelf klachten of uitdagingen rondom aanhoudende stress en spanning herkent, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen over mijn hulp of het maken van een afspraak. Je bent van harte welkom.


Tags: stress, spanning, grenzen bewaken, therapie, leiden

Psycholoog Spierings in Leiden

Natalie Spierings

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen