Psycholoog Leiden

Praktijk van Danielle de Wit
bg

Privé-werk (dis)balans

De eisen van het hedendaagse privé- en werkleven lijken wel steeds hoger worden. In ons werk wordt er veel van ons verwacht, maar ook ons privé leven lijkt tegenwoordig steeds meer op carrière en competitie. Social media, FOMO (fear of missing out), een huis dat altijd spik en span dient te zijn, borrels hier en terrasjes daar, verjaardagsfeesten. Tel daar wellicht nog een paar kinderen bij op die logischerwijs tijd en aandacht nodig hebben en de 'werkdruk' stijgt je boven het hoofd. En wat te denken van de tijd die je voor jezelf nodig hebt voor ontspanning of hobby’s? Kortom; het zijn veel ballen die je moet hooghouden en vele rollen (ouder, partner, collega, vriend) die met elkaar botsen.

Daar komt bij dat de hulpbronnen steeds schaarser zijn. Het is niet meer vanzelfsprekend dat de opa en oma’s de volledige zorg op zich nemen, het is niet meer vanzelfsprekend dat de moeder stopt met werken. Ook is het niet meer vanzelfsprekend dat de buurvrouw even de zorg kan overnemen.

Tegelijkertijd ambieer je misschien ook een bevlogen en betekenisvolle carrière. Wellicht heb je die al, waar je veel voor moet doen en laten. Of zit je juist momenteel niet lekker op je plek. Hoe je het ook wendt of keert: alles bij elkaar schuurt het enorm. Het continu hoog houden van al die ballen, een planning die nooit werkt, conflicten en irritaties dat het met zich meebrengt maakt dat er wellicht een scheve privé- en werkbalans aanwezig is.

Balans terugbrengen in de privé-werk balans

Samen met jou kijk ik graag naar de uitdagingen en mogelijkheden om je leven weer in balans te brengen. We onderzoeken wat je hier zelf al aan kunt doen en met welke gebieden we samen aan de slag gaan. Neem dus gerust contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Je bent van harte welkom.


Tags: prive-werk balans, werkdruk, tijdgebrek, coaching

Psycholoog De Wit in Leiden

Danielle de Wit

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen