Psycholoog Leiden

Praktijk van Natalie Spierings
bg

Therapie en EMDR bij traumaverwerking in Leiden

Trauma's komen doorgaans voort uit zeer ingrijpende, negatieve ervaringen. Dat kan zowel door een eenmalige plotselinge gebeurtenis ontstaan, denk aan een ernstige aanrijding, als door langdurige blootstelling aan een negatieve ervaring zoals bij een onveilige thuissituatie het geval is.

Trauma's kennen daarbij een subjectief perspectief. Twee mensen kunnen hetzelfde meemaken maar dit totaal anders ervaren. Voor de één kan iets dus als iets traumatisch voelen, terwijl een ander persoon het misschien relatief eenvoudig van zich af kan laten glijden. In het geval van trauma's is het dus zinloos om jouw ervaring of beleving daarvan met anderen te vergelijken, het gaat erom hoe jij het ervaart. Dat is immers jouw waarheid.

Zowel gesprekstherapie als EMDR

Een traumatische ervaring kan vaak goed worden verwerkt door gesprekstherapie. Maar niet altijd lukt dat. Al volg je jarenlang elke vorm van therapie dat ene stukje kan je blijven emotioneren en het lukt je niet om dat los te laten. Hierbij zou EMDR kunnen helpen. Het richt zich in tegenstelling tot reguliere gesprekstherapie namelijk direct op de aanwezige negatieve emoties die met de traumatische gebeurtenis gepaard gaan, dus onder de cognitieve laag.

Therapie kan bij de verwerking van zeer uiteenlopende trauma's enorm betekenisvol zijn, dus je mag altijd contact opnemen als je denkt dat dit aansluit op jouw klacht. Mocht desondanks blijken dat het een te ernstig trauma betreft en mijn inschatting zijn dat je hiervoor beter bij een gespecialiseerde GGZ-instelling terecht kunt, dan verwijs ik je natuurlijk graag door.

Ik help je graag

Wil je meer informatie over wat ik voor je kan betekenen of zou je graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.


Tags: trauma, traumaverwerking, EMDR, therapie, leiden

Psycholoog Spierings in Leiden

Natalie Spierings

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen