Psycholoog Leiden

Praktijk van Danielle de Wit
bg

Therapie bij eetproblemen en -stoornissen

Niet altijd hoeven eetproblemen tot overgewicht te leiden. Maar dat betekent ook weer niet dat je lichamelijk gezond bent. Eetproblemen kunnen van invloed zijn op het lichaam zonder dat het zichtbaar is voor het oog of voor jou direct voel baar is. Hoe dan ook kunnen eetproblemen veel gezondheidsproblemathieken met zich meebrengen; hartaandoeingen, diabetes type 2 of bijvoorbeeld gebrek aan de juiste voedingsstoffen.

Aanleiding voor problemen rondom eten en voeding

Soms ontstaan eetproblemen naar aanleiding van een emotionele onstabiele situatie vanuit de jeugd waarbij het eten een manier een geworden om controle te hebben over je zelf. Maar bijvoorbeeld ook de druk van de maatschappij betreft de ideaal beeld van de man/vrouw kan ook een destructieve impact hebben. Dit is maar een kleine greep uit de meerdere oorzaken en combinaties van waardoor eetproblemen ontstaan.

Vaak, maar niet altijd, sluipt eetproblemen er onbewust en wordt versterkt doordat het is overgegaan naar automatisch gedrag. Automatisch gedrag zorgt ervoor dat het heel moeilijk is om wat te doen aan je eetproblemen. Zo kan automatisch gedrag er ook voor zorgen dat je het niet eens meer door hebt wat je doen. Je triggers en aanleidingen zijn dan voor jouw onduidelijk. Binnen mijn praktijk kan ik onder andere helpen met eetproblemen.

Indien nodig kan ik je doorverwijzen

Merk je dat jouw eetproblemen vallen onder ernstigere problematiek zoals anorexia of boulimia, dan verwijs ik je graag door naar GGZ voor specialistische hulp. Hiervoor hoef je enkel een verwijsbrief bij je huisarts te vragen.

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek
Tags: eetproblemen, emotie eten, boulimia, anorexia, therapie, leiden

Psycholoog De Wit in Leiden

Danielle de Wit

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen